Copyright © 2020 Ságvár Község Önkormányzata

Tájékoztatók

Ságvár Község Önkormányzata
Látogatóink száma:
 
 
Tovább
A legfontosabb tudnivalók a
kéményseprésről
 Tájékoztató kéményseprésről   
SIÓFOKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG - KÜLSŐ KÖRZETI MEGBÍZOTTI CSOPORT
Tájékozatom a Tisztelt lakosságot, hogy a településükön működő Körzeti Megbízotti
Csoport az alábbi mobil telefonszámon 24 órában áll rendelkezésükre: 06-20/452-0842
SIÓKOM Nonprofit Kft. 2021. évre  vonatkozó
hulladékszállítási naptára Ságvár.
8600 Siófok, Papfődi út 3.
Tel.: 84/503-200
Fax: 84/503-010
e-mail: siokom@siokom.hu 
A településen szolgáltatók gyors elérhetősége
Kutyakötelesség - Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban letölthető a NÉBIH által megjelentetett kiadvány a felelős kutyatartásról.
Tájékoztató! Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi kezelői tájékoztató

2021. szeptember 08. szerda

Tájékoztatás - A mustgáz veszélyei.
Tájékoztatás - Tüzelő- és fűtőberendezések biztonságos használata.
- A nyílt lánggal működő fűtőberendezések telepítését minden esetben szakemberrel végeztessük, valamint rendszeresen vizsgáltassuk felül a készülékeket és füstelvezetőket! - A kátrány keletkezése csökkenthető és a kéménytűz megelőzhető, ha száraz fával tüzelünk, és folyamatosan biztosítjuk az égéshez szükséges levegő-utánpótlást. - Tartsuk tisztán a fűtőberendezések és füstelvezetők környezetét, közelükből távolítsuk el a gyúlékony, éghető anyagokat! - A fűtőberendezést csak a gyártó által meghatározott tüzelőanyaggal üzemeljük be, begyújtáshoz ne használjunk tűz- és robbanásveszélyes folyadékot, és ne égessünk műanyag hulladékot! - Csak száraz fát, vagy erre alkalmas éghető anyagokat használjunk! - Háztartási hulladékkal üzemeltetni a fűtőberendezéseket szigorúan TILOS! - Fáradt olajjal üzemeltetni a fűtőberendezést szigorúan TILOS! - Tüzelőberendezéseket nem szabad túlterhelni, egyszerre sok fát rátenni! - Szellőztessen rendszeresen! - Kiskorú személyre tüzelő-fűtő berendezés beindítása, üzemeltetése veszélyt jelenthet, ezért javasolt a fenti feladatok végzését nagykorú személyre bízni!.
A fűtőberendezések, füstelvezetők okozta tüzek és balesetek, szén-monoxid-mérgezések megelőzése érdekében az alábbiakra kell odafigyelnünk: