Polgármesteri köszöntő

Önkormányzat

Hivatal

Történelem

Címerleírás

Galéria

Pályázatok, álláshírdetések

Testületi ülések

Rendeletek

Hirdetmények

Kötelező nyilvántartások

Aktuális események

Közérdekü adatok

Oktatási Intézmények

Önkormányzati intézmények


Letölthető Nyomtatványok

Fejlesztések

Közbeszerzések

Tájékoztatók


Főoldal

   

      


Köszönöm, hogy megnyitotta Ságvár község internetes lapját. Településünk Siófoktól, - az M7 autópályától - 5 km-re fekszik a Szekszárd felé vezető 65-ös főút mellett.
Azon települések közé tartozunk, ahol a lakosság lélekszáma évről évre gyarapszik. Jelenleg 1949 fő.
A városból kitelepülők és az ifjú nemzedék számára a rendszerváltás óta kétszer alakítottunk ki lakótelkeket. Először 1993-ban önkormányzati erőből 65 db-ot, amely napjainkra már 70-80 %-ban beépült. Majd 2003-ban 75 db telek került magánerős beruházással kialakításra. A tervek szerint itt lakópark épülhet.
A községi rendezési terv lehetővé teszi, hogy ipari vállalkozások és szolgáltatások is letelepüljenek községünkben, melynek kedvező fekvése van a főutakhoz képest, továbbá településünkön van a Siófok-Kiliti-Ságvár reptér nagyobb része. A településen valamennyi közmű hálózat kiépítésre került. Szinte minden lakásban van fürdőszoba, gáz, telefon, kábeltelevízió. A község életéről a helyi TV-n keresztül is tájékoztatjuk a lakosságot. Az egyik régóta dédelgetett álmunk vált valóra, amikor is 2009 tavaszán EU-s pályázaton nyert pénzösszegből illetve az önkormányzat és a lakosság hozzájárulásával megkezdődhetett a szennyvízcsatorna hálózat és a tisztítómű megépítése. A csatornahálózat és a tisztítómű 2010. Június 5-én, a 15. Falunapon került átadásra, amikor is megkezdődött a hat hónapos próbaüzem. A projekt 2010. December 31-én zárul le. Legdédelgetettebb terveink közé tartozik még, hogy a régi művelődési ház helyett sport és kulturális célokra egyaránt alkalmas sport-művelődési létesítmény épüljön. A belterületi útjaink 100 %-ban portalanítottak és felújításukat a szennyvízhálózat kiépítése után tervezzük.
Ságváron,- ez különös büszkeséggel tölt el bennünket- szinte minden korosztályt átfogó, pezsgő civil, kulturális és közélet folyik. Sokra tartjuk a Szivárvány Nyugdíjas Klub, a Vadvirág Kör, a Szőlőhegyi Gazdák, a Ságvárért, a Polgárőrség Egyesületeit, de támogatjuk a női Kamarakórus és a Mozdulj Alapítvány munkáját is. Az önkormányzat mellett valamennyien tevékenyen közreműködnek a község szellemi értékeinek gyarapításában.
Településünket a észak-Somogyi dombok lankái veszik körül, ezen dombok oldalain több száz pince, szőlő és gyümölcsös nyújt hobbi kikapcsolódást. A szőlőhegyen többségében jó utakon lehet közlekedni és nagyrészük villannyal is ellátott. E területen fejlesztési elgondolásaink kapcsolódnak a Balatoni turizmushoz, kellemes pihenőhelyek biztosíthatók, ezért érdemes itt kisebb-nagyobb zártkerti tulajdont vásárolni.
Köszönöm, hogy elolvasta községünkről irt soraimat, kérem, látogassa meg személyesen is településünket és szerezzen kellemes benyomást és új ismerősöket.


Kecskés Gábor
polgármester


     Ságvár Község Önkormányzat hivatalos honlapja • 8654 Ságvár,  Fő. u. 16. • Tel: (84) 580-022 • Fax: (84) 380-011 •  .  hivatal@sagvar.hu