Polgármesteri köszöntő

Önkormányzat

Hivatal

Történelem

Címerleírás

Galéria

Pályázatok, álláshírdetések

Testületi ülések

Rendeletek

Hirdetmények


Kötelező nyilvántartások

Aktuális események

Közérdekü adatok

Oktatási Intézmények

Önkormányzati intézmények


Letölthető Nyomtatványok

Fejlesztések

Közbeszerzések

Tájékoztatók

Főoldal

   

     


Ságvár

Ország: Magyarország  
Megye: Somogy  
Pajzs: kék-vörös  
Pajzstartó:  
Oromdísz:  
Forma: tárcsa  
Címerkép:  
Mesteralak:  
Címer leírása: Stilizált római úttal vágott, alsó mezejében hasított álló csücskös talpú tárcsapajzs. A címerpajzs első kék mezejében a vágási vonalat követő zöld dombokon jobb oldalt stilizált arany római őrtorony, a mező bal oldalán tornyával jobbra fordult fehér templom áll, a mező felső részében lebegő, hármas tagolású, arany szalagon fekete nagybetűs Ságvár felirat olvasható. A pajzs két alsó vörös mezejében hullámos kék pólya látható, a második mezőben jobb haránt helyzetű arany búzakalász, tőle jobbra zöld levéllel megrakott, lebegtetett arany szőlőfürt, a harmadik mezőben barna törzsű, zöld lombú fa áll.  
Tervező(k):  
Ideje:  
Magyarázat: Ságvár területén feküdt egykor a Tricciana nevű római település, mely fontos állomása volt a Pécs felől Győrbe vezető hadiútnak. Erre utal a hármas útkereszteződés és a római őrtorony. A templom a vallásosságot, fehér színe a tisztaságot jelképezi. A búzakalász és a szőlőfürt a fő foglalkozási ágat, a mezőgazdaságot, a zöld lombos fa a természeti környezetet jeleníti meg.  
Egyéb: A címer használata helyi rendeletben szabályozott.

 


     Ságvár Község Önkormányzat hivatalos honlapja • 8654 Ságvár,  Fő. u. 16. • Tel: (84) 580-022 • Fax: (84) 380-011 •  .  hivatal@sagvar.hu